Drainagesystemen en waterberging

Home/Diensten/Drainagesystemen en waterberging

Drainage wordt toegepast om water in de grond versneld af te laten voeren. Om in de tuin de juiste vochtigheid te krijgen dient eerst de grond en onderlaag beoordeeld te worden.

Drainagesystemen
Drainage wordt toegepast om water in de grond versneld af te laten voeren. Om in de tuin de juiste vochtigheid te krijgen dient eerst de grond en onderlaag beoordeeld te worden. Alleen de aanleg van drainage is niet altijd afdoende. Soms moet de structuur van de grond ook worden aangepast. Dit doen wij bijv. door het mengen van de bestaande grond met drainagezand, wat de waterdoorlatendheid van de grond verbeterd. De enige manier om vochtproblemen onder woningen en in de kruipruimte of kelder structureel op te lossen, is de aanleg van drainage rond de woning. Een vochtige woning is slecht voor de woning, uw inboedel en uw gezondheid.

Waterberging
Waterberging en -opslag is dé mogelijkheid om kosten te besparen op uw waterverbruik.
Hemelwater bevat geen kalk en is daarom zeer geschikt om te gebruiken als spoelwater voor bijv. uw toilet, wasmachine, vaatwasser en tuinbewatering. Maar ook als drinkwater voor dieren. Wij komen u graag informeren over de verschillende mogelijkheden.